Hoe vind je een goed restaurant op Cuba?

Lekker eten

Op Cuba is lekker eten best wel eens lastig. Hoe vind je een goed restaurant?

Je hebt in principe vier categorieën restaurants op Cuba:

Goed en duur,

Slecht en duur,

Goedkoop en goed

Goed en goedkoop

en

Goedkoop en slecht.

Niet best

Hoe maak je het onderscheid? Zeker niet met Tripadvisor want dat wordt volgeschreven door mensen die op reis zijn en de stad dus niet goed kennen. Hoe weten die nou welk restaurant het best is als ze maar op drie verschillende plaatsen gegeten hebben? Kijk maar eens in je eigen stad. Daar staan restaurants waar jij nooit zou eten als de beste aanbevolen! 

De Lonely Planet heeft zijn eigen effect. Zodra een restaurant daar in staat daalt de kwaliteit en stijgt de prijs…

Google maps is al iets beter. Maar kijk dan naar de reviews van mensen die regelmatig schrijven. Iedereen met 1 of 2 reviews is een vriendje van de eigenaar. Sommige eigenaars hebben heel veel vrienden!

Altijd en overal ter wereld is ‘Eet waar de lokale mensen eten’ een goed advies en voor Cuba geldt dat voor Goedkoop en (redelijk) goed. Als er Cubanen in de rij staan voor een restaurant dan kun je ervan uit gaan dat je daar goedkoop en redelijk goed kunt eten. De prijs die je extra betaalt is de tijd dat je in de rij staat. Dit advies geldt niet voor pizza’s. Cubaanse pizza is ten alen tijden te vermijden! 

Goede en Goedkope restaurants

Als je echt lekker en niet te duur wilt eten heb ik een ander advies. Eet waar de lokale buitenlanders eten. 

De lokale buitenlanders zijn vrij gemakkelijk te herkennen hier op Cuba. Het zijn meestal Canadese, Italiaanse of andere Westerse gepensioneerden (meestal mannen). Te herkennen aan geverfd haar of een overkamscheiding, een korte cargobroek, vaak wandelsandalen en een ruime buik. Ze zitten aan tafel met soortgenoten of met een te jonge dame. Als je ze spot in een restaurant dan kun je daar met een gerust hart uitstekend eten! De foto hierboven is zwaardvis voor 3 Euro!

In Amsterdam eet je ook niet op het Rokin. Dus daar waar alle toeristen ronddwalen en de proppers je aan een tafel willen praten kun je beter gewoon doorlopen want dan ben je zeker dat je duur en slecht eet. 

Eten onderweg

Op reis vind je langs de weg behoorlijk wat restaurantjes die ‘Comida Criollo’ aanbieden. Dat staat voor typisch Cubaans eten. Stop daar waar de vrachtwagens staan en niet waar de bussen eten. Vrachtwagenchauffeurs weten waar je lekker en goedkoop eet. Buschauffeurs stoppen daar waar ze het meeste commissie krijgen…

Zoek de lokale buitenlander, net van het gebaande pad, voor een goede maaltijd.

Voor je überhaupt aan eten denkt moet je het Geld Snappen! Dat is een ander ding hier op Cuba

2 gedachten over “Hoe vind je een goed restaurant op Cuba?”

  1. Helemaal mee eens! Maar er zijn zoveel andere dingen die moet weten over Cuba dus ik raad iedereen die naar Cuba wil om het hele boek te lezen.. het enige boek dat actueel is en blijft waardoor je vakantie een stuk leuker wordt, alles beter te begrijpen is en vooral een stuk goedkoper wordt… commerciele boeken zijn compleet outdated, info op internet tegenstrijdig, en meningen van betweters met hun 1 x 2 weken Cuba ervaring waar niks van klopt….Groet Patrick
    P.s.
    Ik woon hier al 10 jaar en heb respect voor het actueel houden van info over constant veranderend Cuba, maar de schrijver krijgt het voor elkaar!

    1. Dank je Patrick,
      Zonder het te weten werk jij af en toe mee aan het up to date houden van CubaConga… Ik luister altijd goed naar je :=)

Reacties zijn gesloten.