Informatie over vakantie en reizen op Cuba CubaConga 2024 (Mei) editie

Deze 2024 (Mei) editie is zo actueel mogelijk. Er worden op het moment bijna dagelijks nieuwe, ingrijpende maatregelen afgekondigd en we kunnen lastig inschatten wat dat gaat betekenen voor de gemiddelde reiziger. Bijvoorbeeld vorige week werd er aangekondigd dat je vanaf eergisteren niet meer met cash kunt tanken en gisteren reed ik met een vriend naar Havana en rekenden we gewoon cash af.  Dit zijn allemaal gevolgen van een ‘goed’ voorbereid hervormingsbeleid waarbij de hele economie op de schop is gegaan. 

In januari ’21 kregen de Cubanen plots een loonsverhoging van 400% en werden alle prijzen ook verviervoudigd. Da’s dus helemaal neutraal als je een salaris hebt maar dramatisch als je geen baan bij de staat hebt. De effecten daarvan zijn de samenleving aan het ontwrichten en de gevolgen proberen we up to date te houden in ons boek. De 2024 versie is in Mei voor het laatst bewerkt en kan twee dagen later alweer een paar foutjes bevatten!

Cuba Conga heeft effect!

Op het vliegveld op de terugweg kom je grofweg twee soorten mensen tegen: Juichend positief of juist zeer negatief. Beide groepen hebben hetzelfde land bezocht, ongeveer dezelfde dingen gezien, dezelfde reis gemaakt en dingen gedaan. Het verschil zit hem in de mentaliteit en de voorbereiding. Met je mentaliteit kunnen we je niet helpen, met de voorbereiding wel. We hebben een hele reeks tips op een rijtje gezet voor mensen die beter door Cuba willen reizen en dat aangevuld met een paar leuke verhaaltjes waaruit de Cubaanse volksaard blijkt. Daarbovenop maken we je vakantie drie keer goedkoper..

Verwarring op Cuba

Je wilt door Cuba Reizen gewapend met de juiste informatie. Op Cuba is niets wat het lijkt, tenzij het wel zo is of andersom. De werkelijkheid is op Cuba een bijzonder complex en verwarrend concept. Cuba is niet domweg 50 jaar terug in de tijd. Zoals ‘Back to the Future 1, 2 en 3, en alle andere tijdreisgerelateerde films en boeken duidelijk uitleggen, zorgen veranderingen in het verleden voor een totaal ander heden. Iedereen die Cuba analyseert vanuit een ‘zo was het bij ons 50 jaar geleden’ perspectief, zit er dus totaal naast. Cuba heeft gewoon een alternatieve tijdlijn. Ons referentiekader past niet op Cuba en wij westerlingen maken daardoor constant verkeerde inschattingen. Om je daarbij te helpen hebben we een soort spel ontwikkeld, geïnspireerd op Donky Kong (vandaar de naam CubaConga).

Chantal: Geniaal om een dergelijk ingewikkeld land om door te reizen in een spel te gieten. Relativerend, informatief, verhelderend en vol humor. Dit boekje is een aanrader voor iedereen die door Cuba wil reizen.

Onderstaand filmpje laat zien waarom de auteur anoniem wil blijven. Gelukkig schrijf ik beter dan dat ik praat :-).

CubaConga gaat je het volgende opleveren:

 • Meer inzicht in en begrip voor de Cubaanse mentaliteit, realiteit en werkelijkheid.
 • Een behoorlijke besparing die je zelfs per dag gaat voelen. Ter illustratie. Als je onvoorbereid een biertje op een terrasje drinkt kost je dat 10 USD 0f meer. Als je het snapt kan dat voor 1,50.
 • Een veel beter contact met de lokale bevolking.
 • Minder getild worden door de hossel Cubanen (jineteros) omdat je hun trucs snapt en kunt anticiperen.
 • Adviezen, tips en de beste trucs van mensen die weten wat het is om door Cuba te reizen.
 • Wist-je-datjes, tips en verrassende invalshoeken.

Cees: Iedereen die door Cuba wil reizen zou dit boek gelezen moeten hebben. Exclusieve kennis die je nergens anders vindt vanuit een neutraal perspectief (dat je ook vrijwel nergens anders vindt.)

Tot slot nog een tip die je uren gaat besparen bij aankomst…

Cuba zit vol met dubbele en driedubbele lagen en dus bestaan er veel misverstanden over dit bijzondere land… Wil je er meer van begrijpen lees dan nog een paar artikelen op ons blog of koop ons boek.

Of je ons boekje koopt of niet… Bereid je voor!!!

Willem (Machinist a/b TSHD LELYSTAD)

Iedereen zou dit boek moeten lezen voordat hij of zij Cuba gaat bezoeken, het zou verplicht gelezen moeten worden op scholen wereldwijd. Ik heb, naar aanleiding van dit boek nog meer respect gekregen voor de lokale bevolking van Cuba, daar zouden een hoop mensen in de westerse cultuur nog wat van kunnen leren.
Ik ben de auteur dan ook zeer Dankbaar voor het feit dat deze informatie verkrijgbaar is via de digitale snelweg van vandaag en de prijs van het boek, staat in geen verhouding tot het plezier wat ik er nu al aan beleefd heb, (ik ben nog maar op bladzijde 37 ?
Dit digitale boek is zijn geld dubbel en dwars waard.
Nogmaals Dank.  Met vriendelijke groet, vanuit Santiago de Cuba ;-)))

Sylvia 

Al deze stukjes en tips op de site zijn al “wenkbrauwoptrekkend” en leuk.  Wat staat er nog in je boek? Nog veel meer leuks? Kan niet wachten tot je mijn vorige mail hebt beantwoord. ! Ik wil dat boek!!!

Thomas

Wat een geweldig boek, heel humoristisch maar met veel praktische tips geschreven. We hebben er veel aan gehad tijdens onze auto-rondrit door Cuba. De aanschafprijs hadden we er na 2 dagen er al uit bij de bekende auto-onderhoud truc. En met de ‘where are you from’: La Lisa heb je zelfs de meest volhardende verkoper snel aan het lachen.
Zeker kopen als voorbereiding op je rondreis!

69 gedachten over “Informatie over vakantie en reizen op Cuba CubaConga 2024 (Mei) editie”

 1. Hallo

  Ik heb op acht juli het boek besteld.
  Wanneer kan ik het verwachten?

  Mvg

  A. Bouma

  1. Het is waarschijnlijk in je spambox verdwenen (of nooit bij je aangekomen omdat veel providers doodsbang zijn voor sancties van Trump). Zie de antwoorden hieronder.
   Stuur een mailtje naar conga@zobenjealtijdopvakantie.com en dan kunnen ze ons antwoord niet meer als spam aanmerken :-).
   Je moet op Cuba altijd een plan B hebben!

 2. Hoi hoi, ik heb het boek gekocht alleen ik kan hem niet vinden? Zou mij via de mail het boek toegestuurd kunnen worden? Alvast bedankt!

  1. Zie je inbox Mirav.
   Sinds Trump de duimschroeven steeds verder aandraait blijven onze mails steeds meer in het filter hangen. Daar kunnen we niets aan doen, maar als je ons mailt (zoals je gedaan hebt) dan kunnen we je een download link sturen die niet meer als spam aangemerkt kan worden.
   Veel plezier en inspiratie!

Reacties zijn gesloten.