FAQ

V: Ik begrijp dat jullie anoniem willen blijven, maar hoe kan ik contact opnemen?

A: Mail naar cubabookconga@gmail.com voor al je vragen, opmerkingen of klachten.

V: Hoe komt het dat dit blog zo afwijkt van wat ik elders gelezen heb?

A: Wij wonen op Cuba (50% van het jaar sinds 2008, permanent sinds 2012) en alle juichverhalen over salsa, mojitos en vreselijk aardige Cubanen hebben een commerciële basis en worden geschreven door mensen die twee of drie weken op bezoek komen. Ze maken alle beginnersfouten en leggen vervolgens uit hoe jij die ook kunt maken.

Wij verdienen enkel (een centje bij) met de verkoop van ons boek en willen je verder geen luchtkastelen verkopen maar je helpen Cuba te begrijpen.

V: Waarom zo’n afwijkend boek?

A: Een paar jaar geleden begon de telefoon steeds vaker te rinkelen en belden vrienden, kennissen en vrienden van vrienden allemaal met dezelfde vraag: Jij schijnt heel veel over Cuba te weten… vertel eens… Na een tijdje werden we het zelfde verhaal (hoe leuk ook) vertellen een beetje zat en schreven we het e.e.a. op… Dat groeide uit tot een boek. En daar kun jij nu van profiteren.

V: Hoe krijg ik mijn geld terug als ik niet tevreden ben?

A: Een mailtje is genoeg. cubabookconga@gmail.com

V: Wie zijn jullie?

A: Dat kunnen we je helaas niet vertellen. Kijk de video nog een keer als je niet snapt waarom.

V: Kan ik ook een papieren versie krijgen?

A: Neen, wij houden allereerst van bomen en ten tweede updaten we het boek minimaal drie keer per jaar. Stel je de logistieke nachtmerry van papieren boeken eens voor… Up to Date is eBook.

V: Ik had nog een andere vraag. Wat moet ik doen?

A: Ons mailen op Cubabookconga@gmail.com en dan hopen dat we niet op Cuba zitten, want dan duurt het antwoord wat langer :-). Nu krijgen we nogal wat vragen, dus vragen die met een simpele google zoekopdracht te beantwoorden zijn krijg je terug.

Alsmede vragen als: ‘weten jullie hoe dat leuke hotel bij het station in Camaguey heet? We hebben daar heerlijk geslapen!” Ja dat weten we, maar als dat belangrijk voor je is had je het zelf moeten onthouden. overigens is dat ook simpel met Google te achterhalen.

V: Waarom zou ik jullie boek kopen?

A: Omdat we je heel erg veel uitleggen over Cuba, tips en adviezen geven die van pas komen, je ego beschermen en je vakantie leuker maken… Genoeg?

V: Wat zijn jullie algemene voorwaarden?

A: Algemene voorwaarden

21 gedachten over “FAQ”

 1. Beste,

  ik ben zeer geïnteresseerd en sta op het punt om het boekje Cubaconga 2024 te bestellen (wij gaan met het gezin in juli naar Cuba). Toch een paar vraagjes voor de zekerheid:
  – klopt het dat ik na de bestelling een mail krijg met een downloadlink?
  – In welk format is het boek dan te downloaden? Pdf?
  – Klopt het dat jullie het ‘steeds’ updaten? Wat is het goede moment om te bestellen? (wil natuurlijk jullie laatste update’jes meekrijgen 😉

  Alvast bedankt voor jullie reactie!

  Met vriendelijke groet,
  Andries

  1. Hola Andries,

   Ja dat klopt. Je krijgt een download link met daarin een zip file met twee versies… Een ePub en een PDF. Dus alle apparaten kunnen ermee werken.
   En ja, we updaten regelmatig. Momenteel aan het werk met de mei versie. Het beste moment voor jou zou juni zijn 🙂

  2. ¡Hola!

   Bedankt voor juliie snelle reactie. Dan wacht ik nog even tot 1 juli en bestel hem dan meteen 👍🏻

   Nogmaals dank!

   Saludos,
   Andries

 2. Silvia Hesseling

  Hallo, ik zou jullie e-boek willen bestellen, maar klopt het dat de versie van december ’22 is?
  Of werd deze bijgewerkt in feb ’23?

  Wij vertrekken eind juni met ons zessen naar Havana en willen via privetransfers een tour doen, met logies in Casa’s. Vastgelegd door een lokale reisagent. Er is bij ons wel wat bezorgdheid rond het (weinige) nieuws in de media rond brandstoftekort op het eiland en dat dit nu, eind april, steeds lastiger wordt met lange wachttijden.
  Hoe is deze situatie nu werkelijk?

  Je spreekt over 3 updates per jaar.. wanneer zou de nieuwste update volgen?

  Bedankt voor je reactie alvast.

  Groet Silvia

  1. Hola Silvia,
   Je timing is perfect. Sinds vorige week staat de April’23 versie online 🙂
   De volgende update komt dus echt pas in july/augustus…
   De situatie met brandstof is inderdaad slecht op het moment maar dat kan morgen (of volgende week of volgende maand) beter zijn (of slechter).
   Hoe de wereld er hier uitziet eind juni kan ik echt nog niet voorspellen. Wel weet ik dat er een ijzeren wet heerst op Cuba: Aan het eind komt het allemaal goed!

 3. Goedemorgen,
  net het boekje Cuba Congo 2022 betaald maar het lukt niet om hem te downloaden. (Ben nu in Cuba) Helaas krijg ik de melding dat ik al 3x heb getracht te downloaden.

  Wat nu? Kunnen jullie me helpen?

  1. Hallo ,
   Ook ik heb een probleem met downloaden. Ik heb vanochtend via iDeal 15 euro betaald, ontving en mail met download link maar krijg de melding dat mijn rechten verlopen zijn en heb dus niets. Zowel op iPad als iPhone geprobeerd. Een spoedige reactie stel ik zeer op prijs.
   Groet Ruud

  2. Hola Ruud,
   Je hebt zelf al de oplossing gevonden zie ik. Voor alle anderen met problemen: Trump heeft Cuba op de terroristen lijst gezet en Biden heeft dat zo gelaten. Dat maakt dat veel Providers nogal paranoïde zijn als het ook maar iets met Cuba te maken heeft… Stuur dus een mailtje naar cubabookconga@gmail.com want als wij jou mailen vanuit hier, halen we de spambox niet eens!

 4. Ik kom sinds 2008 ieder jaar zo een 6-8 weken per jaar in Cuba. Voornamelijk Santiago de Cuba. Ik heb met veel plezier en lol Cubaconga gelezen. Een feest van herkenning. Een beschrijving van Cuba zoals Cuba is. Top en goede tips! Een must voor Cubagangers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *