FAQ

V: Ik begrijp dat jullie anoniem willen blijven, maar hoe kan ik contact opnemen?

A: Mail naar cubabookconga@gmail.com voor al je vragen, opmerkingen of klachten.

V: Hoe komt het dat dit blog zo afwijkt van wat ik elders gelezen heb?

A: Wij wonen op Cuba (50% van het jaar sinds 2008, permanent sinds 2012) en alle juichverhalen over salsa, mojitos en vreselijk aardige Cubanen hebben een commerciële basis en worden geschreven door mensen die twee of drie weken op bezoek komen. Ze maken alle beginnersfouten en leggen vervolgens uit hoe jij die ook kunt maken.

Wij verdienen enkel (een centje bij) met de verkoop van ons boek en willen je verder geen luchtkastelen verkopen maar je helpen Cuba te begrijpen.

V: Waarom zo’n afwijkend boek?

A: Een paar jaar geleden begon de telefoon steeds vaker te rinkelen en belden vrienden, kennissen en vrienden van vrienden allemaal met dezelfde vraag: Jij schijnt heel veel over Cuba te weten… vertel eens… Na een tijdje werden we het zelfde verhaal (hoe leuk ook) vertellen een beetje zat en schreven we het e.e.a. op… Dat groeide uit tot een boek. En daar kun jij nu van profiteren.

V: Hoe krijg ik mijn geld terug als ik niet tevreden ben?

A: Een mailtje is genoeg. cubabookconga@gmail.com

V: Wie zijn jullie?

A: Dat kunnen we je helaas niet vertellen. Kijk de video nog een keer als je niet snapt waarom.

V: Kan ik ook een papieren versie krijgen?

A: Neen, wij houden allereerst van bomen en ten tweede updaten we het boek minimaal drie keer per jaar. Stel je de logistieke nachtmerry van papieren boeken eens voor… Up to Date is eBook.

V: Ik had nog een andere vraag. Wat moet ik doen?

A: Ons mailen op Cubabookconga@gmail.com en dan hopen dat we niet op Cuba zitten, want dan duurt het antwoord wat langer :-). Nu krijgen we nogal wat vragen, dus vragen die met een simpele google zoekopdracht te beantwoorden zijn krijg je terug.

Alsmede vragen als: ‘weten jullie hoe dat leuke hotel bij het station in Camaguey heet? We hebben daar heerlijk geslapen!” Ja dat weten we, maar als dat belangrijk voor je is had je het zelf moeten onthouden. overigens is dat ook simpel met Google te achterhalen.

V: Waarom zou ik jullie boek kopen?

A: Omdat we je heel erg veel uitleggen over Cuba, tips en adviezen geven die van pas komen, je ego beschermen en je vakantie leuker maken… Genoeg?

V: Wat zijn jullie algemene voorwaarden?

A: Algemene voorwaarden

21 gedachten over “FAQ”

 1. Hi, helaas lijkt er wat niet goed te gaan met downloaden aan mijn kant…. kan je zip file nog een keer mailen? Bedankt

 2. Hallo,

  Wij hebben jouw website gekregen van vrienden en hebben ook jouw boek gelezen, wat trouwens makkelijk te lezen is en veel nuttige tips bevat.
  Wij zijn van plan om in juli Cuba te bezoeken. Wij reizen met 2 volwassene en een kind van 10 jaar. wij hebben onze overnachtingen al geboekt.
  Ons grootste probleem is de auto huur, het probleem zit in de hoge huurprijzen voor een auto.
  Wij hebben de goedkoopste autohuurder gevonden bij TUI cars, deze is goedkoper als bij Rex.
  Jij adviseert te overwegen een auto met chauffeur te nemen, ken je een betrouwbare chauffeur, en waar moet ik aan denken aan dagprijs? Moeten wij dan ook de overnachting van de chauffeur betalen?
  Wij hebben ook gelezen dat de bussen, Viazul, niet betrouwbaar, smerig en dronken chauffeurs. Wat is jouw mening hierover?
  Wij hebben onze overnachtingsplaats gevraagd voor een taxirit van Trinidad naar Cayo Santa Maria, kosten 140 CUC, voor 3 personen. Is dit reëel ?

  Met vriendelijk groet,

  René Moonen

  1. Je kunt die ‘auto met chauffeur’ het best gewoon per rit inhuren. Binnen de steden heb je geen auto nodig.
   Je hebt waarschijnlijk een oude versie van mijn website/boekje gekregen…
   140 is aan de dure kant.
   Er is inderdaad een paar weken geleden een ongeluk geweest met een bus maar om nu te zeggen dat alle buschauffeurs dronken zijn lijkt me ook weer overdreven. Ongelukken gebeuren wel eens… Daarom heten ze ongelukken!

 3. Prijs van deze excursie 2 keer 40 centavos MN (oftewel 3 cent) ongeveer.

  Kun je me uitleggen waarom 40 centavos MN maar 3 cent is.
  1 US dollar is toch 24 CUP?

  Gr,

  Bert.

  1. Als 1 dollar 24 Cup is (soms is het 25) dan is 1 CUP dus 4 cent. 80 centavos (0,8 CUP) is dus 3,2 cent… Per persoon kom je op 1,6 cent uit, samen op ongeveer 3 cent… Heb jij niets te doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *